Yukarı
1

Sinan Kara

Cemil Kaptan hızlı başladı

09 Şubat, 2024

   CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’e bir kaptan seçiyoruz diyerek tercihini Cemil Kaptan’dan yana kullandıklarını açıklamıştı.

   İzmir CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay henüz başkan seçilmeden, kısa süre içerisinde herkese, her kesime dokunmaya başladı bile.

   Öyle ki; adaylığı belirlenirken kimi çevreler tarafından ortaya sürülen mesnetsiz iddialar ve önyargıların yerini bu kısa süre içerisinde ciddi işler almaya başladı. Üstelik gelişigüzel ortaya atılan değil, ayakları yere basan işler.

   Mesela onlardan birisi şöyle.

   Esnaf odası ziyareti sırasında, Esnaf başkanının Büyükşehir Belediyesinin açtığı Halkın Bakkalı ve Halkın Kasabı uygulamasının maliyetinin altında satışlar yapılması nedeniyle ve esnafların olduğu yerde bu marketlerin açılması nedeniyle, küçük esnafın zorluklar yaşadığı dile getirildi.

   Cemil Tugay’ın ise konuyla ilgili sunduğu çözüm şu şekilde.

   “Esnafımızın olduğu yere bu tür marketler açmayalım onun yerine esnafımızla anlaşalım. Çünkü bu bir sosyal proje ve ihtiyacı olan insanlar alıyorlar. Esnafımızla anlaşma yapıp o şekilde indirimli satış yapılabilir”

   İşte buna çözüm denir.

   Yani, tek taraflı değil; hem esnaf hem vatandaş kazanmış olacak.

   Akabinde, Türkiye’de en pahalı su maalesef İzmir’de tüketiliyor. Geldiğinde derhal su fiyatlarının aşağıya çekileceği müjdesini verdi. Bunların yanı sıra, İzmir’in en büyük sorunu olan trafik çilesini bitirmeyi vadetti.

  Cemil Kaptan’ın “Size söz veriyorum; başkan olarak önümüzdeki 5 yıl boyunca bana yetki verirseniz, her sorununuzda size ilk koşan ben olacağım. İzmir bizi bugünler için yetiştirdi” sözlerindeki samimiyet, azim ve içtenlik, sanırım her şeyi anlatmaya yeter.

  Şimdi geriye tek şey kaldı. Kaptan’a seçimi kazandırıp koltuğuna oturmasını sağlamak. Tabi bunun için en büyük görev önce halka ardından halkın ayağına giderek birebir onlara dokunacak il ve ilçe örgütlerine düşüyor.

  Sözün özü

  İzmir’de yapılacak çok iş var. Daha önce Karşıyaka Belediye Başkanı olan Cemil Tugay’ın oradaki karnesi her ne kadar kötü gösterilip algı yaratılmaya çalışılsa da, kucağında dibine kadar batmış borçlu bir belediye bulduğu bilinsin. Tugay'ın her şeye ve tüm imkansızlıklara rağmen birçok başkandan çok daha dürüst ve temiz işlerin altına imzasını attığı da ayrıca unutulmasın.

  Şimdi sıra da Büyükşehir var. Cemil Tugay’ın çok güzel ve halka dokunan işlerle gündemimizde olacağından zerre kuşkum yok. Biraz sabır güzel günler İzmir’i bekliyor..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR