Yukarı
1

Sinan Kara

Değişim devam edecek. Sırada Belediye Başkanları var..

05 Kasım, 2023

   CHP 38 Olağan Kurultayı sona erdi. İki turlu geçen Genel Başkanlık yarışını, değişimcilerin adayı olan Özgür Özel açık ara farkla kazandı. Tabi Özel’in kazanmasında, dinamo gücün Ekrem İmamoğlu faktörü olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

   Hakkını verelim ki, Demokrasi açısından tüm zamanların en güzel, heyecanlı, bir o kadar da kavgasız ve gürültüsüz kurultayı oldu. Daha açık bir ifadeyle bu Kurultay demokrasiden yoksun yurdum partilerine de örnek bir kurultay oldu.

   Seçimi kazanmasının ardından Özgür Özel’in yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu önemliydi. Özellikle önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı saygıda kusur etmemesi vefa adına çok kıymetliydi.

   Bundan sonraki aşama ise süratle Yerel Seçimlere hazırlanmak.

   Özgür Özel’e yakın isimlerden İzmir’e dair edindiğim kulis bilgilerine göre, mevcut Belediye Başkanlarıyla ilgili çok sayıda değişikliğin olacağı yönünde. Bu değişikliklerde başarısız ve risk içeren isimlere yeniden şans verilmeyeceğine dikkat çekiliyor.

   Tabi bu değişikliklerde olması gereken Başkanların şucu bucu değil, şimdiye kadar gösterdikleri başarının esas alınmasının, doğru ve ötekileştirmeyen bir yöntem olacağını düşünüyorum. Sanırım buna da hiç kimsenin itirazı olmaz, olmamalı. Yeter ki partizanca değil, hakkaniyetli davranılsın ve değişimler yapılsın.

   Şuna da değinmeden geçmeyelim. Genel Başkan değişimi CHP’ye yeni bir heyecan getirdi. Bu heyecanın sokakta mutlaka bir karşılılığı olacaktır. Çünkü parti çevrelerinden ziyade, halk bunu bekliyor ve istiyordu.

   Sokaklara bir umut lazımdı, o umut gelmiş oldu. Bundan sonraki aşama; birlik ve dayanışma içerisinde CHP’lilerin daha çok bütünleşmesi ve çalışması olmalıdır.

   Kurultayın son günü olan bugün ise Parti Meclisi seçimleri yapılıyor. Ağırlıklı olarak Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun oluşturacağı listenin kazanacağına dair bilgiler var.

   CHP’de artık yeni bir dönem başladı. Bu dönem umarım ülke demokrasisi açısından faydalı bir dönem olur. Şimdiden hayırlı olsun..

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR