Yukarı
1

Sinan Kara

Cemil Tugay ile yeni bir sayfa

31 Ocak, 2024

   İzmir CHP’de Belediye Başkanları belirlendi. Başta Büyükşehir olmak üzere 30 Belediyenin 27’sinde değişikliğe gidildi. Bu rakam şimdiye kadar gördüğümüz en büyük rakam. Ancak büyük hatalar da bu değişimle birlikte geldi.

   Örnek verirsek;

   Kimi yerlere, o yerle hiç bağı ve halk ile örgüt tarafından tanınır ve bilinirliği olmayan adaylar verildi. Bunlar arasında Karabağlar, Karaburun, Çeşme ve Çiğli gibi yerler var. Haliyle buralarda seçim riske edildi dersek yeridir.

   Bir başka hata ise çok daha fazla potansiyeli olan adaylar varken, daha az bilinen isimlerin yine bazı yerlerden aday yapılması. Yine örnek verirsek;

   Buca, Bayraklı, Karşıyaka, Narlıdere gibi yerler bunlar içerisinde en belirgin örneklerdir.

   Haklarını teslim etmeliyiz ki, Buca ve Bayraklı’nın mevcut Belediye Başkanları çok güzel işler yapıyorlardı. Hadi diyelim çeşitli politik hesaplarla bu isimleri yeniden aday göstermediniz. Bari yerlerine getirdikleriniz, potansiyel olarak onların bir tık üzerinde olabilseydi!

   Yani gelenin gideni aratmayacağı bir yol izlemek bu kadar mı zordu?

   Gelelim İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’a..

   Sayın Tugay’ın aday yapılacağını uzun zaman önce tahmin etmiştim. Bunu kendisiyle de paylaşmıştım. Bence yerinde bir tercih oldu. Cemil Tugay bazı kalemşörlerin yazdığının aksine düzgün ve namuslu bir adamdır. Daha önce de söylemiştim, Mehmet Cengiz denilen yandaşı bilmez etmez. Karşıyaka’ya Başkan olurken söz konusu Belediye arsası hadisesini önceki yönetimlerden kalma tartışmalı bir miras olarak kucağında bulmuştur. Yapılması gereken en doğru işi yaparak, Belediyeyi zarara uğratmaktan kurtarmıştır. Aksi halde Belediyenin kasasına giren o para tümüyle Hükümet eliyle yandaşın cebine gidecekti.

   Tabi söz konusu kalemşörleri kimin saldığı da ayrı bir tartışma konusu. Amaç Cemil Tugay’ı itibarsızlaştırmak, iftira üzerinden adaylıktan etmek ve o koltuğu birilerine hediye etmekti. Neyse ki başarılı olamadılar. Tabi burada Cemil Tugay’ın arkasında taviz vermeden duran Özgül Özel’i de ayrıca kutlamak gerekir.

   Evet, şimdi İzmir için yeni bir sayfa açıldı. Kaptan Cemil Tugay liderliğinde İzmir’de yapılacak çok iş var. Umarım CHP içerisinde birlik ve dayanışma biran önce sağlanır ve başarı elde edilir. Çünkü zaman tükendi. Artık çalışma zamanı..

   Tüm bunlardan bağımsız olarak Buca’dan Suat Nezir’den bahsetmeden geçmeyelim.

   Hatırlıyorum. Geçmiş dönemde de söz verilmiş hatta aday olacağı belirtilmiş ve o günlerde seçim çalışmalarına başlayan Suat Nezir birilerinin devreye girmesiyle, yarış başladıktan sonra adaylıktan edilmişti.

   Şimdi yine benzer senaryolara tanık olduk. Geçtiğimiz Cumartesi günü Deniz Yücel ve Murat Bakan tarafından arandığı iddia edilen Suat Nezir “sen bizim adayımızsın” denilerek Ankara’ya çağrılmış. Sonuç mu?

   Yine aynı Ali Cengiz oyunları..

   Doğal olarak Suat Nezir üzgün ve kırgın. Nasıl olmasın ki?

   Bağımsız veya bir başka partiden aday olabileceği konuşuluyor. Olursa da, sonuna kadar haklı. Bu saatten sonra ne yaparsa yapsın haklı. Naçizane olarak geçmişte de yaptığım gibi, yine haksızlığa uğradığı için, şahsen sonuna kadar da yanındayım. Çünkü bu yapılanlar affedilir gibi değil..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR