Yukarı
12

Mehmet Atak

Yepisyeni Hükümet, yersen…

15 Eylül, 2023

   Mayıs ayında yapılan genel seçimleri yepyeni bir partinin kazanmış olmasından sizi bilmem ama ben çok memnunum.

   Öncelikle, ‘gözüm gözüm üstüne’ politikalarının terk edilerek ‘rasyonel’ (akılcı) politikalara geçiş yaptığımızı ilan eden yeni Hazine ve Maliye Bakanımızı çok takdir! ediyorum. Böylece eski ekonomi yönetiminin ve ‘ben ekonomistim’ diyen eski Hükümet Başkanı’nın aslında irrasyonel olduğunu bizlere hatırlatmasını önemli buluyorum açıkcası. Yeni hamlelerini umutla bekliyorum. Ekonomiyi, ‘gözlerime bakın’ deyip illüzyon yaparak yönetebileceğini sanan, Cumhurbaşkanı konuşurken herkesi yararak en öne geçme becerisi dışında bir becerisi olmayan eski Bakan nerede şimdi?

   Yeni Hükümetin Maliye Bakanı rasyonel politikalara döner de Milli Eğitim Bakanı durur mu? İlk icraatı olarak okullara öğretmen değil de imam atayarak ne kadar büyük bir açığı kapatmıştır. Ayrıca yeni hükümetin yeni Eğitim Bakanımız, ‘mülakatların mülakat gibi yapılacağının’ müjdesini verdi. Bu ne demek? Bu, bundan önceki iktidar mülakat yapıyorum diyerek kendi yandaşlarını okullara doldurmuş demektir. Allah'tan mülakatları adil yapıp sınav sorularını çalmayacak yeni bir iktidarımız var. Ayrıca, ‘mülakatları kaldıracağız’ diyen parti iyi ki iktidarda değil, yoksa sınavlarda başarılı olanlar okullara gerçek öğretmen oluverirdi. Eğitimi tamamen tarikatlara devreden ve devlete kendi adamlarını yerleştiren eski Bakan ve iktidardan iyi ki kurtulmuşuz.

   Yeni iktidarın yeni İçişleri Bakanı’nın bizzat yönetimiyle yapılan operasyonlara bakınca emniyet-savcılık-Bakanlık ilişkilerinden pis kokular geliyor. Eski iktidar yönetiminde uyuşturucu, kumar ve rüşvet çetelerinin ellerde ağır silahlarla eski Bakanı’nın emir komutasında ülkeyi kurtardıklarını! görüyoruz. Allah bizi eski Bakan’ın şerrinden korusun, yaşasın yeni Bakan.

   Eski iktidar tarafından değiştirilmedik yeri kalmamış Anayasamıza göre hükümetin yöneticisi, başı yani Cumhurbaşkanı; ‘birinci sınıf ekonomi, birinci sınıf demokrasi istiyoruz’ demiş. Ben de istiyorum.

   Sayın Cumhurbaşkanı, Madımak katliamının sanıklarını affederek birinci sınıf demokrasiye geçişte ilk adımı atmışlar, tebrik diyorum. Ayrıca kendileri ‘yeni anayasa gerekli’ demişler. Bence haklılar, eski iktidar Anayasa’nın ilk dört maddesini bir türlü değiştiremedi. Özellikle Atatürk ile ve devrimlerine bağlılık, laiklik ve Millet kavramları kaldırılmalı veya tamamen etkisiz hale getirilmeli ki, 100. yılda tabuta son çivi çakılmış olsun. İyi ki birinci sınıf demokrasi isteyen bir Hükümetimiz ve Başkanı var.

   Gördüğünüz gibi yeni hükümetimiz çok çalışıyor. Yeni Bakanlara fırsat verelim.

   Yalnız yeni Hükümetin Başını gözüm bir yerden ısırıyor, sanki tanıyacağım, hadi hayırlısı.

   İZMİR, 15 Eylül 2023.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR