Yukarı
12

Mehmet Atak

Karabağlar İçin Güçlü Aday; Helil KINAY

14 Şubat, 2024

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yaklaşmakta olan yerel seçimlerde İzmir’in en yeni ve belki de demografik açıdan en karmaşık ilçesi Karabağlar için Belediye Başkan adayını açıkladığında herkes gibi ben de şaşırdım: Emine Helil İNAY KINAY.

   Kim olduğunu merak ettiğimden çoğu kişi gibi öncelikle sanal ortamda araştırma yaptım. Kişisel bilgilerini burada tekrar etmeyeceğim, ilgilenenler çoktan araştırmışlardır zaten. Ama araştırmam sonrası gördüm ki Helil Hanım, genç yaşına rağmen toplum yararına birçok mücadelenin içinde olmuş, ülke ve Cumhuriyet sevdalısı, aktivist ve bir anne. Eğitimini Dokuz Eylül üniversitesinde Yüksek Çevre Mühendisi olarak tamamlamış.

   Helil KINAY kendini nasıl tanımlıyor?

“…Yıkılmış bir ülkenin dayanışma ile ayağa kalkmaya çalışan insanlarıyız biz. Afete dönüşen depremde, selde, cinayete dönüşen iş kazalarında, madende, göçükte, sokakta, mücadelede kaybettiğimiz binlerce canımız, ailemiz, sevdiğimiz, çocuklarımız, umutlarımız ve geleceğimizle en ağır bedeli ödeyen bu ülkenin gerçek sahipleriyiz…”

“…Kimseden yana olmadan, kimsenin akrabası, yandaşı ve ekonomik olarak bağlı olmadan bugün bulunduğum yere dişimle tırnağımla geldim. Hiç kimseye minnet borcum olmadığı için çok güçlüyüm, benimle yürüyen ve yürüyecek olan Karabağlar’lı yoldaşlarla beraber çok daha güçlü olacağız…”

   İlk önce Helil Hanımın örgütle ilk tanışma toplantısına katıldım ve çok şaşırdım. Bu kadar kısa sürede bir politikacının parti örgütüne bu denli umut olması ender görülen olaylardandır.

  Sesi olan kadın, dik duruşuyla tüm dünyayı fethedebilir.

   Helil hanımın hem hitabeti, hem gençliği vardı, hem de dik duruyordu. O gün dünyayı olmasa da Uğur Mumcu Meydanı’nı dolduran CHP Karabağlar ilçe örgütünün gönlünü fethediyordu. Yumruğu sıkılmış sol kolunu havaya kaldırdığında meydandaki heyecan en üst seviyeye çıktı. Türk siyaset sahnesinde kendine has işareti olan yeni ve genç bir politikacı uzun süredir yoktu.

   “…2002 yılında başlayan yoksulluk, açlık, şiddet, adaletsizlik, eşitsizlik hayatımızın her gününde olduğu gibi yaşam alanlarında ve doğada ağırlaşarak devam etti. Ama gecenin ardından gün nasıl doğuyorsa adaletsizlik de bir gün son bulacaktır. Zorbalığın yok oluşunu da göreceğiz, ışığın ve mucizelerin doğuşunu da...”

   Ülkemizin genel tablosunu çizdiği bu cümlelerinin ardından sözü Karabağlar’a getirerek;

   “…Eşit, adil, hak ettiğimiz daha iyi bir yaşam için değişim yolculuğumuzda, Partimizin sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışını ve doğrudan katılımcı yönetim anlayışımızı Karabağlar’da beraber büyüteceğiz...”

   “…Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve devrimlerinin izinde, çağdaş, aydınlık ve demokrat bir yönetim anlayışını Karabağlar’dan ülkemize yayacak, değişimin öncüsü olacağız…”

    Helil Hanımın seçim çalışmaları kapsamında yaptığı birçok Dernek, Sivil Toplum Kuruluşu, esnaf ve pazar ziyaretlerinde kendisine eşlik ettim. Gözlemlerime göre insanların içini ısıtan, umut veren bir yapısı var.

   Karabağlar’a çok şey katacağına inanıyor, başarılar diliyorum.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR