Yukarı
12

Mehmet Atak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin az bilinen hizmeti: Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü faaliyetleri

01 Şubat, 2024

   Geçenlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Şehit Yakınları ve Gaziler Lokali’ni ve Şube Müdürlüğünü ziyaret ettim. Böyle bir lokal ve Şube mi varmış? dediğinizi duyar gibiyim. Ne yalan söyleyeyim ben de böyle bir lokalin varlığından ve Şubenin yaptığı faaliyetlerden habersizdim.

   Lokal ve Şube Müdürlüğü Kemeraltı’nda, Balıkçılar Çarşısında Balıkçı Kadın heykelinin hemen yanında.  

   Şb. Md. Güneri Onur Çeliker tanışma fırsatım oldu. Emekli bir asker olarak yaptığı işe hâkim bir yönetici. Şehit yakınlarına ve gazilere hizmet etme aşkına ve heyecanına bizzat şahit oldum.

   Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 19 Eylül 2021 tarihinde Gaziler Günü’nde kurulmuş. Kurulduğu tarihten itibaren 942 şehit hanesine ve 759 şehit kabrine taziye ziyareti gerçekleştirilmiş. Baba ocağı İzmir’de bulanan 14 şehidimizin hanelerinde toplamda 61.050 kişilik taziye hizmeti verilmiş.

   Şehit yakınlarının ve Gazilerimizin morallerini yüksek tutabilmek maksadıyla kurulduğundan beri 480 şehit yakını, gazi ve gazi yakının katılımı ile Çanakkale turu, 80 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının katılımı ile Anıtkabir turu, 30 Kıbrıs gazisinin katılımı ile KKTC turu düzenlenmiş.

   Ayrıca Şehit Yakınları ve Gazilerimizin bir araya gelip tanışıp sohbet edebilecekleri, Kemeraltı’nda alışveriş yaparken soluklanabilecekleri ve ücretsiz hizmet alabilecekleri bir lokal 19 Eylül 2022 tarihinde Tarihi Kemeraltı Çarşısında açılmış. Şehit Yakını ve Gazi kartı sahibi vatandaşlarımıza tamamen ücretsiz hizmet veren bu lokalde bugüne kadar 10495 şehit yakını, gazi ve gazi yakını misafir edilmiş.

   Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğünün hizmetleri bu kadar da değil. 19 Eylül 2023 tarihinde yine Tarihi Kemeraltı Çarşısında müdürlüğe bağlı 6 (altı) yatak kapasiteli Şehit Yakınları ve Gaziler Konukevi açılmış. Şehir dışından gelen Şehit yakını ve Gaziler kahvaltı dahil olmak üzere yine ücretsiz olarak bu misafirhaneden yararlanabiliyorlar. Bugüne kadar toplamda 15 şehit yakını, gazi ve gazi yakını misafir edilmiş.

   Müdürlük; İzmir’de ikamet eden, hatta İzmir’i ziyaret ülkemizin tüm şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına hizmet verirken Büyükşehir Belediyesi ile aileler arasında kurulmuş direkt irtibat noktası olarak hizmetlerini sürdürüyormuş.

   Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının belediye hizmetleri ile ilgili talep, görüş ve varsa şikâyetlerini Şb Müdürlüğüne iletilebildiklerini ve takibinin mutlaka yapıldığını memnuniyetle öğrendim ve çok mutlu oldum.

   Biz evimizde rahatça oturalım diye canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve vatan için sağlıklarını kaybetmiş gazilerimiz için ne yapsak azdır diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesini bu hizmetleri için kutluyorum ve faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

   Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü Telefon: 0 232 293 61 70



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR