Yukarı
1

Sinan Kara

İddia mı yoksa iftira mı?

16 Şubat, 2018

   Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı bilenler bilir. Özü sözü bir olan ve yaptığı işlerle halka dokunan bir isimdir. CHP’nin İzmir’de yaptığı en iyi tercihlerinden birisidir dersem, böylelikle hakkını da teslim etmiş olurum.

   İzmir’de yayınlanan bir internet sitesi tarafından (pirim vermemek için isim vermiyorum) Piriştina ile ilgili bugün çirkin bir iddia ortaya atıldı. Bana göre iddiadan öte, İftira barındıran bir durumdu. Çünkü haber, varsayımlar üzerinden dayanak ve belgeden yoksundu..

   Söz konusu iddiaya göre Piriştina kokain kullanmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı. Olayı duyar duymaz gerekli araştırmayı yapmaya koyuldum.

   Piriştina’nın Buca’ya yapılacak bazı projeler için personeli ile toplantı halinde olduğu bilgisine ulaştım. Yani bırakın gözaltına alınmayı, adam Belediyede işini yapmakla iştigal halindeydi.

   Kısa bir süre sonra bu haberin söz konusu internet sitesinden kaldırıldığı, yani silindiği bilgisi geldi. O andan itibaren hem habere hem de bu “meçhul” internet sitesine şüphe ile yaklaşmaya başladım.

   Merak edip bu sitenin iletişim bilgilerinden telefonunu buldum ve aradım. Telefona çıkan kişiye kendimi tanıttım ve söz konusu haberin neden kaldırıldığını sordum. Aldığım cevap; Bir rica vardı haberi kaldırdık birazdan yine yayınlayacağız

   Ne gazetecilik değil mi ama?

   Ricadan dolayı haberi kaldır, yok olmadı tekrar yayınla!

   Böyle bir durumda ister istemez iki şey akla gelir.

   Birincisi, haber bir “şantaj” aracı olarak kullanılmak istenmiştir.

   İkincisi ise, haberin doğruluğu konusunda tereddütler vardır.

   Yani her iki durumda da yapılan habercilik değil, apaçık bir rezalettir.

   Öyle ya haber gerçekse, her türlü belgeyi ortaya koyar ve cesurca arkasında durursunuz. Yok bunu yapamıyorsanız sakatlık sizde demektir.

   Yukarıda bu site için “meçhul” dedim. Çünkü söz konusu siteyi incelerken başka bir olay daha dikkatimi çekti. Künyesinde sahibi, editörü ve yasaya uygun gerekli bilgileri olmayan, paravan niteliğindeki bu sitenin akşama doğru künyesine isimler ve bilgiler konuldu. Allahtan çıktılarını aldık. Neyse. Dönelim meseleye…

   Bu internet sitesi, Levent Pirştina’nın uyuşturucu kullandığını ve polis tarafından gözaltına alındığını ispat etmek zorundadır. Aksi halde böylesine bir suçlama iddia değil alçakça bir iftiradan öteye gitmez.

   Diğer yandan Levent Piriştina her ne pahasına olursa olsun bu işin peşini bırakmamalıdır. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde klasikleşen bu tip numaralara ödün verilmemelidir.

   Olaylarla ilgili Piriştina ayrıca bir açıklama yaptı. Söz konusu sitenin AKP’li bir isme ait olduğunu ve işin içerisinde siyasi komplo olduğuna dikkat çekti. Adı anılan AKP’li ismin seceresine bakınca, bu ihtimalde hiçte uzak değil diye düşünmedim desem yalan olur.

   Az önce dediğim gibi, bu iddiayı ileri sürenler bunun bir iftira olmadığını ispat etmek zorundadır. Bekliyoruz. Konu ile ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR