Yukarı
1

Sinan Kara

Kılıçdaroğlu ilkeli davranacak mı?

06 Aralık, 2018

   Yerel Seçimler için CHP’de belirsizlik ve beraberinde getirdiği karmaşa devam ediyor. Geçmişte yapılan hatalar yine tekrar ediyor. Memurların istifa süreci bitmeden bazı yerlerdeki isimlerin açıklanmasından dolayı, adaylar erkenden bir yarışın içerisine sokuldu. Sürecin uzamasından dolayı, birçok aday adayında maalesef enerji de kalmadı. Halbuki önceki dönemlerde de benzer süreçler yaşanmıştı. Maalesef, geçmişten ders çıkarmak gibi bir alışkanlığı yok CHP’nin…

   Bu konuda en talihsiz kentlerden birisi de İzmir. Bazı yerlerde adaylar açıklanırken, her dönem olduğu gibi İzmir ve ilçeleri yine sonlara atılmış durumda. Adayların açıklanmasının 15 Ocak tarihini bulacağı kaydediliyor.

   En çok merak edilen ise İzmir Büyük Şehir Belediyesine kimin aday olarak atanacağı. İsimlere baktığımızda aday olma beklentisi içerisinde olanların neredeyse yarısından fazlası Milletvekili. Tamam, herkesin aday olma hakkı var ama o herkesin içerisinde de “zaten o makama seçilmiş” olan Vekiller olmamalı.

   Aksi halde, Vekillik geçiş noktası olmuş gibi bir algı ortaya çıkıyor. Oysa, “böyle bir niyetiniz vardıysa neden Vekil oldunuz, şimdi neden o makamı boşaltıp vekil sayısını azaltmaya ve CHP’nin elini zayıflatmaya çalışıyorsunuz?” diye de sormak lazım bu kişilere.

   Ha, biz o Mecliste hiçbir işe yaramıyoruz diyorsanız o başka!

   Tabi burada Vekillerin niyetinden ziyade, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun takınacağı tutum çok önemli. Hatırlayalım. Konu ile ilgili ne demişti sn Kılıçdaroğlu?

   "İlke olarak milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını yerinde bulmuyorum

   Nokta!

   Bu yaklaşımı kesinlikle uygun buluyorum. Ancak sözde kalmamalı. Bakalım sn Kılıçdaroğlu ilkesiz bulduğu bu yöntem karşısında ilkeli davranacak mı? Çünkü ilkeli olmadığına inandığı bir yöntemi reddetmek yapacağı en doğru hareket olur. Unutmayalım ki yerelden genele devrimin bir yolu da, Lider’in ilkeli olmasından geçer..

   Son olarak, İzmir’i temsil etmek için Meclise giden ama bununla yetinmeyip, Büyükşehir Koltuğunda gözü olan Vekillere şunu söylemeliyim. Sizlere İzmir’den ziyade Ülkenin ihtiyacı var. İzmir zaten kendi kendisine yetiyor. Parti içerisinde harcayacağınız enerjiyi, bulunduğunuz makamın hakkını vererek ülke için harcayın. Oradaki bilgi, birikim, duruşunuz ve cesaretinizle gönüllerde yer edinin ki, bizlerde oyumuzu iyi ki sizlere vermişiz diyelim. Maceraya gerek yok!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR