Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer’in öteki yüzü…

21 Aralık, 2018

   Bir süre önce Tunç Soyer güven vermiyor diye bir yazı kaleme almıştım. Bu tezimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıkmaya başladı.

   Biliyorsunuzdur. Geçtiğimiz günler Soyer, Ahval diye bir gazeteye röportaj vermiş ve aynen şu sözleri sarf etmişti: Başkan olursam Cengiz ve Kolin gibi şirketlere karşı halkı koruyacağım

   Bazıları “Helal olsun”, “İşte İzmir’e böyle demokrat ve cesur bir başkan yakışır” gibi övgülerle bu sözlere yaklaşırken, doğrusu benim içime şüphe düşmüştü. Çünkü duyduklarımla, bu sözleri söyleyen Soyer arasında çelişkiler vardı. Neydi onlar?

   Bir taraftan Kolin ve Cengiz gibi yandaş firmalara meydan okuduğu izlenimini veren Soyer, diğer taraftan Kolin’in açılışına katılan Soyer’den bir başkası değildi.

   Ve yine bir taraftan Kolin ve Cengiz gibi yandaşlara meydan okuduğu izlenimini veren Soyer, Seferihisar’ın gözde yeri Sığacık’ta bulunan ve halkın malı olan Teos Otelini, bir başka yandaş şirket olan Albayraklar’a satan Soyer’den başkası değildi.

   Belediyenin uğratıldığı zarar da cabası. Ayrıca Belediyeye ait olan bu mülkün işletmesinin de Soyer ailesine ait olduğu biliniyordu. İşletme hakkının da bir bedel karşılığında, bu Yandaş şirkete ayrıca devredildiğini de hatırlatalım. Olayın en düşündürücü yanı ise, bu otelin şimdilerde Seferihisar'da "Tesettür Otel" diye anılıyor olması..

   Soyer'in tavrı ile ilgili, sizce de ortada büyük bir çelişki yok mu?

   Bunlar birer iddia değil hepsi gerçek. Ve bu gerçekleri arayarak Soyer’e sordum ama hiçbir itirazı olmadığı gibi, yazmamam için birilerini devreye koymayı tercih etmekten de geri durmadı.

   Bakın bu kişi aday olur veya olmaz, zerre kadar da beni ilgilendirmiyor. Bilenler bilir Kocaoğlu’nu da hem adaylık hem de başkanlık sürecinde benzer çelişkilerinden dolayı yıllarca bıkmadan, usanmadan yazmışımdır. Beni ilgilendiren halka karşı takındığı tavırdır. Daha açık bir tabirle, Halkı aldatmaya çalışmasıdır. Yukarıda yazdığım çelişkileri barındıran birisinin, bu sırıtan yönünü anlatmakta elbette bizlerin görevidir.

   Bu güzel kentte yaşayan birisi olarak üzülmüyor da değilim. Çünkü bu kent on beş yıl boyunca Kocaoğlu gibi beceriksiz ve sol gösterip sağ vuran bir kişiyi sırtında taşımak zorunda kaldı. Kocaoğlu da bir taraftan yandaşlarla iş tutuyor, bir taraftan da kendisini sosyal demokrat olarak lanse ediyordu. Şimdi bir benzer durumu da Tunç Soyer’de yaşıyoruz. Oysa aslına baktığımızda, ikisinin de birbirinden farklı olmadığını görüyoruz.

   Bu yazıyı “Tunç Soyer’in öteki yüzü…” başlığı ile vermeyi uygun buldum. Çünkü iki tane yüzünün olduğu sonucuna vardım.

   Bir yüzü; söylemde SOL’a dönük..  

   Diğer yüzü de; pratikte ranta ve yandaşlara dönük…

   Naçizane yorumum budur. Karar siz değerli okurlarındır…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR