Yukarı
1

Sinan Kara

Konu CHP Kurultayı; Tunç Soyer, Doğu ve Güneydoğulu İl Başkanlarıyla pazarlık mı yaptı?

28 Temmuz, 2020

   CHP’de Kurultayın bıraktığı etkiler devam ediyor. Tuncay Özkan’ın PM’ye giremeyip delegeden darbe alması İzmir siyasetinde pozitif bir hava yaratmış durumda. Özkan’ın ekibinde olanlar ise geleceğe dair kaygı ve şaşkınlık içerisinde.

   Ancak genel açıdan bakarsak, İzmir CHP’de yeni bir sayfa açıldı diyebiliriz.

   Şu ana kadar İzmir CHP’de iki ekip vardı. Bunlardan birisi Soyer-Nalbantoğlu, bir diğeri ise Tuncay Özkan-Deniz Yücel’den oluşan ekipti. Özkan’ın kaybetmesiyle Yücel yalnız kaldı diye düşünenler olabilir ama tam aksine bir ekip daha doğdu. Abdül Batur-Deniz Yücel ekibi.

    Aslında bu ikili uzun zamandır birlikte hareket ediyordu. Tuncay Özkan’ın devrede olmasından ve hiyerarşik açıdan ele alındıklarından dolayı, Özkan-Yücel ismi ön plana çıkıyordu. Batur’un Ednan Arslan’ı PM’ye taşıması da ayrıca elini güçlendirmiş oldu.

    Dediğim gibi yine iki ekipli bir oluşumla İzmir’de siyaset şekillenecek gibi görünüyor. Bir başka gerçek var ki, bundan sonra bu sürecin içerisinde Tuncay Özkan’ın olmayacağı, olamayacağı. Deyim yerindeyse bu saatten sonra Özkan’a yaklaşan yanar. Çünkü sadece karar vericiler tarafından değil, parti içerisinde büyük çoğunluk tarafından istenmiyordu.

   Gelelim Soyer cephesine

    Soyer ekibi bilindiği gibi İl Kongresinden mağlup çıkmıştı. Ekipte bulunanlar topa girmediği ve yalnız bıraktığı için Soyer’i ciddi biçimde eleştiriyordu. Ders almış olacak ki, bu kez Kurultay sürecine gövdesiyle girdi Soyer. Sadece girmedi, dediğini de yaptırdı. Rıfat Nalbantoğlu’nun PM’ye seçilmesini sağladı.

    Ancak Kurultay sürecine ilişkin, Soyer hakkında çeşitli iddialar da yok değil?

    Başkan Soyer’in Nalbantoğlu’nun PM’ye girebilmesi için Ankara’da, özellikle CHP’li Doğu ve Güneydoğulu İl Başkanlarıyla pazarlıklar yaptığı ve çok sayıda kontenjan, yani istihdam sözü verdiği konuşuluyor. Kimileri 500 civarında, kimileri de yüzlerce kişiyi kapsadığını ifade ediyor. Bazı İl Başkanlarına da, bölgelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından park, bahçe v.s yardımı yapılacağına dair sözler verildiği yönünde de ayrıca bilgiler var. Kimi İl Başkanlarının da bu teklifler karşısında “Biz satılık mıyız!” diye Soyer’e tepki gösterdiği de iddia ediliyor.

    Şayet söylenenler doğruysa, siyasi çıkarlar uğruna kamu gücünün kötüye kullanılması söz konusu.

    Umuyorum ki sayın Soyer çıkıp konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapar. Çünkü bu bilgiler parti içerisinde kulaktan kulağa dolaşıyor. Hem de yetki sahibi olan etkili kişiler tarafından konuşuluyor. Bazı partililer de “İzmir’de işsiz CHP’liler’in sonu mu geldi?” diye sitem içerisinde.

    Şunu da unutmamak gerekir ki benzer iddialar İl Kongresi sırasında Buca’da dile gelmişti. Yine iş vaadiyle delegeler ile bağlantı kurulduğu iddia edilmişti. Hatta Soyer ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç arasında tartışma çıktığı da kamuoyuna yansımıştı.

    Pandoranın kutusunu açtık. İçinden Rıfat Nalbantoğlu çıktı. Şimdilik bekleyelim. Bakalım başka neler çıkacak?



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR