Yukarı
1

Sinan Kara

Piro faturayı ekiplere kesip, kendi ekibini oluşturdu…

05 Haziran, 2023

   14 ve 28 Mayıs Genel seçimlerinin ardından, CHP’de yenilenme hareketi için düğmeye basıldı. CHP MYK Üyelerinin neredeyse tamamı değiştirildi. Tabir yerindeyse Piro tüm ekipleri biçti ve kendi ekibini oluşturdu.

    CHP’de elbette değişim kaçınılmazdı. Ancak kimse bu kadarını da beklemiyordu.                    

   Düşünsenize;

   Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Muharrem Erkek, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi ve Bulent Tezcan gibi isimler MYK’ya alınmadı.

   Yeni MYK içerisinde yer alanların tümünün, neredeyse Kılıçdaroğlu’na yakın kişilerden oluştuğunu da ayrıca not düşelim..

   Öte yandan elenen isimlerin CHP içerisinde ekip siyaseti yaptığı da herkesçe biliniyordu. Ve bu isimlerin birçoğu uzun yıllardır MYK ile birlikte anılıyor, isimleri adeta ezberlere kazınmış durumdaydı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun son hamlesiyle, şimdilik bu ezber bozulmuş gibi görünüyor.

    Şu kadarını net olarak söyleyebilirim ki; bu değişim, en çokta ekiplerin içerisinde yer alan Belediye Başkanlarını üzeceğe benziyor. Malum neredeyse her belediye başkanının bir MYK üyesi var..

   Bakalım bundan sonra, söz konusu Başkanlar ne tür bir yol izleyecek?

   Şunu da söylemeden geçmeyelim.

    Kurultaya tekrar gireceği bilinen Kılıçdaroğlu eğer sağlam durur, ekiplere bulaşmadan üye bazlı önseçim koşulunu uygulamaya koyacağını söylerse; Örgütün tam destek gücünü arkasına almaması için hiçbir neden yok. Bu minvalde bir önseçim demek, konforu yerinde olanlar için adeta tükeniş demektir. Çünkü herkes, böyle bir parti içi hesaplaşmayı uzun zamandır bekliyor..

    İmamoğlu bilmecesi

    Dün akşam Genel Merkez kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre, gece yarısı Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi. Gelen bilgilere göre, bu ikili kafa kafaya verip MYK listesini birlikte oluşturacaklardı.

   Ancak bugün açıklanan listenin, İmamoğlu’nun da isteklerinin dışında bir liste olduğu yönünde iddialar var. Yani Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu da dâhil hiç kimseyi dikkate almayıp kendi listesini açıkladığı öne sürülüyor. İmamoğlu’na yakın bir kaynaktan öğrendiğim, bundan sonra ikili arasında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yönünde.

    Evet, Temmuz ayında CHP’de kongreler başlıyor. Büyük olasılıkla Ekim gibi Olağan Kurultayın yapılacağı hesaplanıyor. Şimdi merak edilen, MYK’ya alınmayan isimlerin Kongrelerde ne tür bir etki gösterecekleri?

  Eski ekipler gidip yerine yeni ekipler mi gelir? Yoksa herkes Kılıçdaroğlu’na mı bakar?

  Tüm bunları zamanla öğreneceğiz..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Murat Yıldırım 'Teşkilat'a veda ediyor

Ünlü aktör Murat Yıldırım iki sezon boyunca başrolünü oynadığı Teşkilat’a veda etmeye hazırlanıyor. "Teşkilat" dizisi 111. bölümde sezon arası veriyor. Ankara’da başlayan ve Milli İstihba...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Alzheimer’ı erken yakalayın

Alzheimer genellikle ileri yaşlarda görülen bir bunama türü olarak biliniyor. Oysa hastalığın yıllar öncesinden belirti vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Uludüz, ‘’Bu nedenle Alzheimer’ın evrelerini bilmek, erken teşhis edilerek, ilerleme hızını yavaşlatmak için önemlidir’’ dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR