Yukarı
12

Mehmet Atak

Kıyam'a durmak!

24 Mayıs, 2016

22 Mayıs 2016 tarihinde, AKP (akape diye okunur) Ankara'da kongre yaptı. Partiye yeni bir genel başkan seçildi.
- Eskisi ne oldu?
- Pert oldu.
- Niye pert oldu?
- Çünkü gölge genel başkan, kendisinin 'Başkanlık' ipine yeterince sarılmamasından şikayetçiydi.
Ve işten el çektirildi.
Davutoğlu'nun yerine Sayın Yıldırım, AKP Genel Başkanı seçildi.
Siyasi tarihimizde bir Başbakan Yıldırım vardı. Fıkralarıyla ünlüydü. Turgut ÖZAL Cumhurbaşkanı seçilince yerine 'düşük profilli' diye Yıldırım AKBULUT'u Başbakan atamıştı. Ama tutmadı.
Şimdi de Sayın Erdoğan, Davutoğlu'nu yeterince düşük profilli bulmamış olacak ki, yerine Sayın Yıldırım'ı atadı.
Böylece siyasi tarihimizde ikinci Yıldırım dönemi başlamış oldu.
Fıkralar mı?
Şimdilik; "bin Ali, cin Ali, in Ali" seviyesinde. Yani henüz yeterince çeşit yok. Zaten olursa da artık kolayı var. Fıkralara yayın yasağı koyarsın olur biter.
-Peki, B. Yıldırım başarılı olabilir mi?
AKP kongresinde 'Tarafsız!' C.B.nın mesajının, tüm salon tarafından huşu ve kıyam halinde dinlenmiş olması yeterli bir yanıt sanırım.

*     *     *

Kıyam nedir?
Kıyam sözcüğünün, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre beş ayrı anlamı var. Sözlükte en çok kullanılan ilk iki anlamı; 'ölümden sonra yeniden dirilip ayağa kalkma ve Namazda ayakta durma'olarak verilmiş.
Namaz kılınırken yüzümüz Kabe'ye dönük olarak ayakta durulur. Buna, 'kıyam' denir. Kıyam, namazın rükünlerindendir. Rükün, ibadetlerin ve akitlerin aslî unsurları demektir. Örneğin kıyam, kıraat, rüku ve secde namaz ibadetinin rükünleridir. Yani olmazsa olmazlarıdır.
Namazdaki kıyam, rüku ve secde kulun Rabbi karşısındaki duruşunu simgeler. Onun emirlerine karşı başı eğik, yasaklarına karşı boynu bükük, bütün benliğiyle ona karşı tevazu ve alçak göllülük içerisinde olma halidir.

*     *     *

AKP genel başkanı, vekilleri ve delegeleri eğer TDK sözlüğünde 'kıyam' sözcüğünün son anlamını (ayaklanma, başkaldırma, karşı gelme) hayata geçirmeyeceklerse, onlara bir sonraki kongre için bir tavsiyem var:

Mesajı dinlerken "kıyam'a durmak" yetmez, yönünüzü ve yüzünüzü de Beştepe'ye dönmelisiniz. Aksi takdirde yeni bir kongre çok yakındır.

İZMİR, 23 Mayıs 2016.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR