Yukarı
12

Mehmet Atak

İftiraya uğrayan Köpek, BOJİ

21 Kasım, 2021

   “Camileri bombalayacaklar…”

   “Devletin gizli bilgilerini yabancılara sattılar…”

   “28 Şubat’ta darbe yaptılar…”

   “Camilerde içki içtiler…”

   “Bana suikast yapacaklar, ordumuz bağırsaklarını temizliyor…”

   “Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Gezi, Amirallere suikast…”

   “Deri ceketli yaklaşık yüz kişi üstüme çişini yaptı…”

   Ve iftirada zirve:

   “Metroya kakasını yaptı…”

   İftiraya uğrayan bu sefer bir köpek, adı Boji.

   İstanbul’da her gün metroyla gezdiği için kendisine Boji adı verilmiş. Boji; “metro ve metrobüslerde tekerleklerin hareketini sağlayan bölüm” demekmiş. Adı da, hep boji bölümünde uyuduğu için verilmiş, çok da yakışmış.

   Boji bazen günde 29 durak gezen, seyahat kurallarına vakıf, başkalarının hakkına saygı gösteren, insanlara iftira etmeyen, haram yemeyen gezgin ve günahsız bir canlı, bir saygıdeğer köpek.

   İstanbul Büyükşehir Veteriner Müdürlüğü, herkes tarafından çok sevilen Boji’ye sahip çıkmış, sağlık kontrollerini yapmış. Yaptığı seyahatleri takip edebilmek için Boji’ye bir çip yerleştirilmiş. Bir uygulama ile herkes Boji’nin seyahatlerini takip edebilir hale gelmiş.

   Bu sevgi ortamını çekemeyen malum çevrelerden biri, ‘Boji buraya pisledi’ diyebilmek, Belediye’yi suçlayabilmek için cebinde getirdiği pislik parçasını metronun koltuğuna koyarken kameralara yakalanmış. Ey insanoğlu, ne ara bu kadar alçaldın?

   Aslında şaşmamak lazım, bu ülkenin kahramanlarını iftirayla zindanlara atan zihniyet, ağzı var dili yok, kendini savunamayacak bir hayvana ne yapmaz.

    Boji bir gezgin, barışsever bir centilmen, iftiraya uğramış bir köpek. Sizlerden rica ediyorum, bundan sonra hakaret etmek istediğiniz kişiler olursa onlara sakın “köpek” demeyin. Onlara “köpeğe bile iftira edebilen insan” deyin. Çünkü hiçbir köpek bu iftiracılar kadar alçak olamaz.

   Boji’nin kısırlaştırıldığına üzüldüm, keşke toplumumuzda savunmasız bir köpeğe iftira edebilecek kadar alçalabilenler değil de,  Boji gibiler çoğalabilse.

   Sağlıkla kalın.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yusuf Güney: Kenan Işık astral seyahatte

Güney, 2014 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yıllardır bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Kenan Işık’ın astral seyahatte olduğunu ve dünyaya dönmek istemediğini söyledi: “Bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR