Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’li olduğu için, Banu Özdemir günah keçisi seçildi..

23 Mayıs, 2020

   Hala ortalarda yok.

   İzmir’de camilerin frekanslarına girip müzik çalan provokatör veya provokatörler hala ortalarda yok.

   Nedense bir türlü kendilerine ulaşılamıyor.

   Bırakın ülke içerisini, Ortadoğu da bile yaprak kımıldasa haberimiz olur diyenler bu hadsizliği yapanları her ne hikmetse bulamıyor, ortaya çıkaramıyor.

   Ya da bulmak istemiyor?

   Öyle ya, bir tweet atan muhalif görüşlü herhangi birini sabahın dördünde elleriyle koymuş gibi bulup ortaya çıkaranların, bu ve benzeri olaylarda ne tuhaftır ki eli kolu, basireti bağlanıyor.

   Şimdilik biraz daha sabır diyerek beklemekten başka çare yok. Bakalım o provokatörler bulunacak mı?

   Aksi halde, bunun CHP’ye ve İzmirlilere karşı bir tezgah olduğunu anlamak çokta zor olmaz. O nedenle biraz daha bekleyelim.

   Bu arada CHP işin peşini asla bırakmamalı. İl Başkanı Deniz Yücel’in “faillerin ortaya çıkarılması” yönünde savcılığa yaptığı şikayet başvurusu yerinde bir adım.

   Diğer yandan Sayın Yücel’in olayın ilk gününde Banu Özdemir’e ilişkin “ Partimizde aktif görevi yok..” diyerek, parti emekçisi bir kadını sahiplenmek yerine ortaya atması hiçte şık olmadı. Çünkü bu tavır CHP’ye fatura çıkarmak isteyenlerin işine yaradı. Dün Halk TV’de yayına bağlanıp “Banu Özdemir’in suçu yok” diyen Sayın Yücel keşke aynı tavrı ilk gün gösterebilseydi..

   Öncelikle Banu Özdemir CHP’li olduğu için AKP’ye yakın troller tarafından hedef gösterilip, günah keçisi seçildiği unutulmamalı. Tıpkı Adana Yüreğir’de tutuklanan Eren Yıldırım gibi. Bu tür tuzaklara CHP’lilerin de düşmesi, tuzak kuranların ekmeğine yağ sürer.

   İzmir’de yapılan provokasyonun gerçek failleri ellerini kollarını sallayarak ortalıkta gezerken, binlerce sosyal kullanıcısının yaptığı ve içeriğinde hakaret olmayan bir paylaşımı yapmak dünyanın hiçbir yerinde suç değildir.

   Faillerin ortaya çıkarılmasına ilişkin Diyanet kurumunu uyarıcı nitelikte olan bu paylaşımı yapmak eğer suç ise, benzer paylaşımlarda bulunan binlerce insan suç işlemiş demektir ve tutuklanmaları gerekir.

   Yine dün Halk TV’ye bağlanıp demeç veren Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ’ın “Ortada hukuki bir gerekçe yok, hukuki açıdan nasıl bir değerlendirme yapayım?” sözü ve tutuklamanın keyfi ve talimat sonucu hukuk normları dışında olduğunu söylemesi oldukça düşündürücüdür.

   Tutuklamanın hemen ardından AKP Genel Başkanının (henüz failler bulunmamışken) konu ile ilgili açıklama yaparak, peşinen CHP’yi suçlu ilan etmesi de, talimat iddialarının tekrar gündeme gelmesine yol açmıştır.

   AKP İktidarı devletin gücünü arkasına alıp; etik, hukuk ve demokrasi dışı yöntemlerle, CHP’ye karşı adeta savaş açmış durumda. Önemli olan bu oyunların CHP’liler tarafından erken görülmesi ve hukuk içerisinde kararlı tedbirler alınmasıdır. En önemlisi de CHP’lilerin birbirlerine sahip çıkmasıdır. O nedenle Banu Özdemir olayı ilk değil ve öyle anlaşılıyor ki son da olmayacaktır.

   Şu ana kadar olmasa da bundan sonra CHP, Banu Özdemir’e kararlı ve cesur biçimde sahip çıkmalı. Çünkü bilenler bilir Banu Özdemir’in CHP’ye emeği azımsanamayacak derecede çoktur. Partili olmasını geçtik, her şeyden önce söz konusu olan Özdemir’in masumiyetidir..

   Her şeye rağmen, insanlık alemine iyilik ve güzellikler getirmesi umuduyla; Bayramınız kutlu olsun..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ariana Grande boşandı, eski eşi Dalton Gomez'e tazminat ödeyecek

Yaklaşık üç yıllık evliliklerini sona erdiren 30 yaşındaki şarkıcı Ariana Grande ile 28 yaşındaki emlak komisyoncusu Dalton Gomez boşanmak, için verdikleri dilekçeden 6 ay sonra resmen bo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR