Yukarı
12

Mehmet Atak

Erdoğan’ın B ve C Planları

17 Mayıs, 2018

   03 ŞUBAT 2014

   Merkez Bankası’nın faiz artırımından sonra Başbakan Tayyip Erdoğan dövizdeki artışla ilgili olarak, "faiz artırımının olumlu sonuçlar vermemesi halinde söz konusu B ve C planlarını kısa sürede devreye alacaklarını" ifade etmiştir.

   Sonuçta bugünlerde Dolar 4,50 TL, Euro 5,30 TL seviyesine çıkmıştır.

   24 EYLÜL 2016

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “ABD, Gülen’i iade etmezse Türkiye karşılık verir mi” diye soran gazeteciye; “B ve C planımız var” dedi.

   ABD Fetullah Gülen’i halen vermediği gibi, Zarrab ve yandaşlarını tutuklayıp elinde rehin tutmakta ve yargılamaktadır.

   14 EKİM 2016

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta Musul kentini IŞİD'in elinden almak için düzenlenecek askeri harekâta katılma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

   Konya'da konuşan Cumhurbaşkanı, "Musul operasyonunda koalisyon güçleri içerisinde olmaya kararlıyız. Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa, B planımız devreye girer. O da olmazsa C planı devreye girer" dedi.

   Irak konusunda bırakın B ve C planlarını A planımızın bile olmadığı Barzani’nin referandum ısrarı sonucu ortaya çıktı. AKP kongresinde "Türkiye seninle gurur duyuyor " diye bağrına bastığı Barzani de aldatmış. Bir zamanlar resmi törenle karşılayıp kırmızı halıda yürüttüğümüz diğer bir peşmerge başını bugünlerde terörist diye kırmızı bültenle arıyor olmamız da, tam bir plansızlık örneği.  

   15 ARALIK 2016

   Düzenlediği basın toplantısında, Slovenyalı bir gazetecinin; "AB ile Türkiye arasında mülteciler konusunda yapılan anlaşma sonrasında vize serbesti sözü verildiği, bunun olmayacağının ortaya çıktığı, bu anlaşma uygulanmazsa Avrupa'ya yeni bir mülteci dalgasının gelip gelmeyeceğini" şeklinde bir soru sorar. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Biz vize konusunda beklenen neticeyi alamazsak, aynı şekilde Kızılay'a ödenmesi gereken rakamlar ödenmeyecek olursa, verilen sözler yerine gelmediği takdirde Türkiye'nin de bir B planı, C planı olacaktır. Hakkımızda alınan her karara 'evet' demek zorunda değiliz. Çünkü AB'nin bize bugüne kadar kazandırdığı hiçbir şey yok. Bunu da açık ve net söylemek zorundayım" dedi.

   Sonuç ortada, Erdoğan yaptığı esnaf ziyaretlerinde kaçak çalışan Suriyeliler gördüğünü bu kişileri vatandaş yapsak daha iyi olacak galiba, mealinde cümleler kurmaya başladı. Avrupa’ya vizesiz seyahat mi? Durun hemen kızmayın, B ve C planlarını bekleyin.

   09 TEMMUZ 2017

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin kapanış oturumu öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

   Erdoğan, Kıbrıs meselesinin, Akdeniz bölgesinin güvenliği, geleceği ve ekonomisi için kritik önemi olduğunu, Türkiye’nin, garantör ülke olarak Kıbrıs meselesinin, adil, kapsamlı ve sürdürülebilir şekilde çözüme kavuşturulması için büyük çaba gösterdiğini dile getirdi.

   Kıbrıs Konferansı’nın sonuçsuz kalmasına ilişkin üzüntüsünü dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

   “Türkiye, sorununun çözümüne farklı parametrelerle katkı sağlama çabalarını yine sürdürecektir. Aynı tutumu ilgili tüm taraflardan bekliyoruz. Olmadığı takdirde şüphesiz ki B planı, C planı, bunlar da düşünülmeye başlanacaktır.”

   Günümüzde Kıbrıs’ta inisiyatifin kaybedildiği, haklı tezlerimizde haksız duruma düşüldüğü  ortadadır. Türkiye, Güney Kıbrıs Yönetiminin uluslararası sularda petrol aramasını engelleyemediği gibi EGE Denizinde burnunun dibindeki ada ve adacıkları da Yunanistan’a kaptırmıştır.

   27 ARALIK 2017

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus'ta gerçekleştirdiği resmi temaslar kapsamında gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Kudüs için A, B ve C planlarımız vardı. B planı BM genel kuruluydu. Burada amacımıza ulaştık. Dolar ve tehditle bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Artık Filistin için adımlarımızı atacağız" dedi.

   ABD’nin hukuksuz bir şekilde Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sonucu 61 Filistinli hayatını kaybetti, binlerce yaralı var. TBMM’deki tüm partiler tek yumruk oldular, olayı ve ABD’yi kınadılar. TBMM Başkanlığı’na verilen, "İsrail ile yapılan Mavi Marmara anlaşması iptal edilsin" önergesi AKP oylarıyla reddedildi.

   15 MAYIS 2018

   Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyaretinde bir TV'ye verdiği röportajda, 24 Haziran seçimlerini kaybetmesi halinde yeniden sandık başına gidilebileceği imasında bulunmuş.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'daki seçimlerle ilgili olarak, kendisinin Başkanlığı kazandığı, ancak Parlamentoda karışık bir tablonun ortaya çıkması durumunda ne yapacağıyla ilgili bir soruya da şu cevabı vermiş:

   "Bizde bir laf vardır: Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz diye. Biz de dereyi görmeden paçaları sıvamıyoruz. Önce seçim sonuçlarını bir görelim. Sizin dediğiniz anlamdaki bir neticeye göre hazırlıklarımız şüphesiz olacaktır. A, B, C planlarımız var. Fakat görünen o ki, şu anda iyi gidiyoruz. İnanıyoruz ki arzu ettiğimiz plan ortaya çıkacaktır. 40 gün sonra inanıyoruz ki Türkiye, çok daha farklı bir döneme uyanacaktır. Sizin dediğiniz anlamdaki bir neticeye göre hazırlıklarımız şüphesiz olacaktır. A, B, C planlarımız var. Sistemi tıkayacak herhangi bir gelişmeye izin vermeyiz. 7 Haziran'da sistemin önünü açtım."

   Böylece Erdoğan, AKP'nin Meclis'te çoğunluğu kaybetmesi halinde, tıpkı 7 Haziran 2015'teki yenilginin ardından 1 Kasım 2015'teki gibi yeniden seçimlere gitmeye hazırlandığının sinyallerini vermiş.

….

   Kusura bakmayın Sayın Erdoğan anlamsız ve sonuçsuz A, B ve C planlarınızdan sıkıldık. Yaptığınız bütün planların ülkeyi her alanda daha geriye götürdüğünü 2002 verilerine baktığımızda görüyoruz.

   Bundan sonra yapacağınız planlar sadece emekliliğiniz üzerine olsun ve içinde biz olmayalım istiyoruz.

   İZMİR, 17 Mayıs 2018.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Boran Kuzum: Popom çok konuşuldu, dublör kullanmadım

Oyuncu Boran Kuzum, konuk olduğu bir programda 'Behlül' karakterine hayat verdiği 'Bihter' filmindeki sevişme sahneleri hakkında konuştu. Oyuncu Boran Kuzum, Birsen Altuntaş'ın YouTube pr...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Kızamığa karşı önlem alın

Türkiye’nin Avrupa’da kızamık vakalarının en çok görüldüğü ilk 10 ülke arasında olduğuna dikkat çeken Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Manolya Kara, ‘’Hızlı bulaşan bu hastalık tehlikeli sonuçlara yol açabilir’’ uyarısında bulundu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR